måndag 18 juli 2011

BREDBANDSBOLAGET

...har idag efter mycket om och men glädjande nog äntligen meddelat det jag har kunnat konstatera, att de (helt plötsligt) inte längre kan leverera det de har lovat och inte minst, tagit betalt för.
Flott nog tycker de att det är värt att kreditera mig en (1) månadshyra. Dessutom så ändrar de mitt avtal från 12-24 Mbit till 6-12 Mbit/s!? Men med viss tillfredsställelse konstaterar jag, att jag inte har någon fast bindningstid kvar, utan endast ett löpande avtal med tre (3) månaders uppsägning.

Alla tips om seriösa operatörer som levererar det dom lovar, och inte minst har fungerande bredbanduppkopplingar fasta eller trådlöst, emotses tacksamt.

Man kan konstatera att det inte bara är politiker som lovar runt, men håller tunt... som det heter har jag för mig.

6 kommentarer:

 1. Har du uppkoppling via telejacket eller via TV-uttaget? Telejacket, ADSL, är möjligen enklare att byta leverantör till.

  Är det en sladd du skruvar fast i väggen har du ett sämre läge eftersom det då är en leverantör (BBB, Telia, Tele2 osv) som med sin egna utrustning ansvarar för ledningen, bredbandet och det totala programutbudet till TV:n, som du kan välja på samt hur stort och brett och fort ditt bredband kan bli och hur mycket stålar de kan piska fram ur din penningpung. Det är inte helt ovanligt att samma leverantör även ansvarar för den fasta telefonin.

  I mitt fall är det Tele2 som haft detta ansvar men nu har BBB givit fastighetsägaren ett bättre bud. Det innebär att från 1/9 tar BBB över hela paketet och det Tele2 kunde erbjuda upphör. Jag får lägre hasighet på bredbandet, ett sämre utbud i prismässigt motsvarande tV-utbud och dyrare abonnemang totalt.

  Tele2 är inte helt fläckfritt men har funkat riktigt bra.

  SvaraRadera
 2. Vi har stadsnätet och utanför det, Bahnhof. Även den solen har sina fläckar, men i stort sett så...

  Däremot har jag inte kollat hastigheten, men den är ju bara optimal om man har medvind och nedförsbacke.

  SvaraRadera
 3. Vill man veta om det funkar som utlovat kan man gå in här.

  http://www.bredbandskollen.se

  De sänder en signal till din dator och läser av med vilken hastighet den hade när den nådde din dator. Sen svarar datorn och de läser av vilken hastighet du hade på utgående signal.
  Du får också en tabell där du kan jämföra värdena med vad du bord förvänta dig med tanke på vad som utlovats i kontraktet.

  SvaraRadera
 4. Ja du Börje, jag har provat det mesta, 3 mobila funkade hyfsat tills "masten" blev överbelastad.
  Innan dess så hade jag BBB som fungerade alldeles utmärkt, så det var nog dumt att byta så här med facit i hand.
  Nåja, jag var inte sämre att jag gick tillbaks till BBB. Men något hade hänt, den här gången har det trasslat oftare än det funkat... BBB skyller på "trådägaren" som de "hyr" av, min dräng hade också en dräng, och bägge voro de lata.

  SvaraRadera
 5. Fårskallen ja, den har jag inte testa... Hm... Kan man lita på ett får?

  *ser frågande ut*

  SvaraRadera
 6. Är det något jag börjar bli expert på, så är det Bredbandskollen!

  Man kan köra rätt avancerade tester har jag lärt mig. Många är det djuplodande tester jag kört vid de flesta tider på dygnet, som jag sen kört ut i rapport form för vidarebefordran.

  *suck*

  SvaraRadera