onsdag 30 september 2009

Vilket av dessa saknas ombord Molly


Tallriksankare. Av galvaniserat stål, fyllt med gjutjärn.


Dragg. (Jo det heter faktiskt så) Varmgalvaniserad. Hopfällbar.


Ankare. Av Danforth-typ, varmgalvaniserat.

Fina priser som vinnaren kan vinna utlovas.

10 kommentarer:

 1. Nu ska jag som intorkad landkrabba analysera dina ankringsbekymmer.
  Blyplätt för dybottnar.
  Dragg för steniga bottnar .
  Danforth för ler- och sandbottnar.
  Hmm. Hur ser förhållandena ut i sundet. Strömt naturligtvis. Något måste greppa i botten och hålla kvar. Hur ser bottnen ut? Sten, sand och lera antar lag. Då behöver du ingen blyplätt.
  Du släpar inte med onödiga prylar.
  De plättar du behöver gör du i plättlaggen!
  Blyplätten går bort!
  Fasen va smart jag är!
  :O)

  SvaraRadera
 2. Jag vet, jag vet!!!

  Va ere för pris??

  *strålar me hela nian*

  SvaraRadera
 3. Eftersom Du är en förståndig karl, så har Du ett ankare för alla behov.

  Inget av dem saknas alltså.

  Skickar Du priset med posten eller DHL?

  SvaraRadera
 4. Nu är ju jag en ganska så tråkig lagom människa du vet så jag tar den i mitten.. Joo jag tycker att det ser bra ut och nu undrar jag var jag vinner.. =)

  Jag skulle behöva låna soffan i början på nästa vecka så det blir bra pris tycker jag..

  Jag antar att det är torsdag även hos dig.. Men jag tror inte att du behövde skrapa rutorna på skotern i morse..Du är lycklig du..

  Ha en toppen dag på alla vis nu.
  =)

  SvaraRadera
 5. Hrmm.

  Alltså jag är oerhört imponerad av Börjes analytiska förmåga. Att på ett sånt redigt sätt resonera sig fram, tyder på kunskap om inte bara sundets botten konstruktion, utan även en genuin kunskap om båtar och säkerhet. Men... Eftersom han har rospiggen i sig, och därmed bör vara av födsel och ohejdad vana och genom sin vatten nära hobby påläst om detta är jag ledsen att behöva säga att det inte med automatik gör honom till vinnare.

  Sen har vi då Gösta, han som varit på plats och därmed tillägnat sig den eventuella kunskapen han möjligtvis han om detta, gör att han är väldigt nära gränsen där man kan överväga fusk. Nu har han ju hitintills bara påstått att han vet, vilket därmed gör att han för stunden klarat sig från diskvalifikation.

  Kolonister i all ära, men deras kunskaper om det marinamiljön verkar vara ytterst bristfälliga. Regeln ombord är att INTE släpa med sig mer än nödvändigt, vilket med Börjes klara analys gör att Lennarts förslag måste anses som uppenbart fjäsk.

  Hon skogsrået hade alla möjligheter att åtminstone genom att ta del av Börjes med facit i hand lite långrandiga utlägg, läsa på något lite i ämnet. vilket kunnat innebära att hon kunnat gå segrande ur striden ... men nej! Som tröstpris för ett gott försök får du valfri dag låna soffan. Vädret ja, näh, här behöver vi inte skrapa några rutor, inte än iaf. :)

  Ha re

  SvaraRadera
 6. Nepp, ett av dem saknas skrev jag ju...
  VILKET AV osv.
  Ska det vara så svårt att förstå...
  Vilket, inte vilka, skillnad det!

  SvaraRadera
 7. Genom att läsa ovanstående kommentarer, och uteslutningmetoden, svarar jag Danforth. Det är väl ingen idé att fråga vad priset är eftersom jag aldrig får något fastän jag alltid har rätt.

  SvaraRadera