söndag 5 juni 2011

Säga vad man vill

...om vädret, men variera sig, det kan det.Igår var det krabb sjö, idag sugande dyningar.
Det är vad jag kallar variation på ett tema!

14 kommentarer:

 1. Du får puttra ner hit, till Kaikoura, och kolla på valar! Eller killer-whales i Auckland harbour. Nästa gång de siktas där, så ska jag försöka ta mig dit i tid! Men vilda delfiner har jag sett i alla fall, och pingviner :-)

  SvaraRadera
 2. Sköter Du kameran med fötterna, eftersom vi föräras bilder av dig själv?

  Eller har Du lärt upp Molly...?

  *impad vilket det än är*

  SvaraRadera
 3. Wl7: Liiite långt är det till Kaikoura kan man kanske tycka... Här i Öresund finns rätt gott om tumlare och haj - jorå det finns haj här också. Dock så håller "den stora vita" sig borta från våra vatten. Vill man se späckhuggare, så är det närmare till de norska fjordarna där man kan åka på valsafari. Men som sagt, en och annan val som nog fått fel på kompassen dyker upp då och då.

  Deee duuu!

  SvaraRadera
 4. Lennart: Jag måste göra dig besviken. Om jag berättar denna yrkeshemlighet, är jag tvungen att... Ja det är väl inte något att tala om, för jag avslöjar ICKE den väl bevarade hemlighet.

  *ser smart ut*

  SvaraRadera
 5. Inte då, Kaikoura är ju nästgårds :-)
  Jo, ibland har de fel på kompassen de däringa fiskarna. Maken drog upp en 2-meters haj just utanför mynningen till Clevedon river för nåt år sen, där borde den inte alls varit! Det blir visst lite kajko när vattnen blir ovanligt varma vissa år, sägs det. Jag tycker det är lite obehagligt jag, man vet ju aldrig när de där otäckingarna dyker upp, så jag badar inte så mycket i South Pacific...

  SvaraRadera
 6. Nästgårds *harkel* jo jag tackar jag...
  Hos oss förekommer Pigghaj utefter västkusten ned till och med Öresund. Den går i sällsynta fall in i Östersjön. Honan blir störst och kan väga upp till 10 kg och bli 1,2 m. Hannen kan väga 7 kg och bli 0,9 m lång. I våra vatten är hajarna 80-90 cm. Alltså i klass med en stor gädda.
  Chefen gillar inte att det finns haj där hon ska bada, trots att jag förklarat att hajen håller till 20-40 meter under ytan!

  SvaraRadera
 7. Tur att marinen kollade dig så du fick känna på några vågor i alla fall!

  SvaraRadera
 8. Jaha ja..
  Jag tycker mig se en kille som det absolut inte går någon nöd på och idag är det också måndag så jag antar att dagen är kanon..

  Bonnbrännan är påtaglig om man säger så men det är den även här och jag har förstått att det inte är lika legalt på tanter som på gubbar men du.. Det skiter jag i.. =)))))

  Haré allt vad du kan på en dag som är nationaldag..

  SvaraRadera
 9. BB: Jo du, är det något de lämnar efter sig, så är det vågor. Den där båttypen river upp en våldsam sjö. Men som tur var, så hann jag sörpla i mig kaffet innan muggen hamnade på durken!

  SvaraRadera
 10. Mingla: Jag klagar absolut inte, jag och Molly har det oförskämt bra på sjön. Men... Måndag är det först på onsdag denna vecka av någon outgrundlig anledning som skulle ta för lång tid att berätta här.
  Brännan börjar efter gårdagen att minska i skillnad till alla rolighetsministrars stora sorg.
  Mer än en gång har jag fått höra att jag ska ta av mig den vita t-tröja också... *muttrar*

  =)
  Haré

  SvaraRadera
 11. Jag undrar vad det "var" i termosen jag, val?
  Jaja, det kanske är svårt att se i dimman :)
  Skepp ohoj var det :)
  Go måndag.

  SvaraRadera
 12. Hehe... Ja du, det måste ha varit den nya kaffesorten som jag just nu provar, som spelat mig ett spratt! =) Eller så var det kanske en val som marinen jagade... Mycké man inte vet!

  Till havs!

  Haré

  SvaraRadera
 13. Mors.

  Jag antar att vädret kräver en tur idag också?

  Det är 22.4 grader här...

  SvaraRadera
 14. Mors.

  Konstaterade just att det redan nu är 24 heta grader i skuggan. Igår var det "bara" 28, så man frågar sig hur det ska bli idag då. Men till min stora glädje så rör sig träden utanför mitt fönster, vilket betyder lite svalka i alla fall.

  Men visst, en tur men Molly blir det förmodligen idag också, enär det inte är måndag förrän på onsdag.

  Haré

  SvaraRadera